JOUW BRUIDSJURK HUREN, PROS & CONS

Het is een feit: trouwjurken zijn niet goedkoop. Over het algemeen kost het ten minste vier figuren, de prijs van een jurk klinkt nog duurder als je bedenkt dat je hem maar één keer in je leven zult dragen. Het komt vaker voor dat bruidjes zich afvragen, zal ik een bruidsjurk huren of kopen?

SHE BRIDAL HOUSE biedt trouwjurken aan in optie verhuur en verkoop. In deze blog overlopen we samen in alle transparantie de voor -en nadelen van een bruidsjurk huren.

Voordeel: het kost minder

Dit is waarschijnlijk het grootste voordeel en dé reden waardoor je in eerste instantie denkt aan een bruidsjurk huren. Door een jurk te huren, kunnen jurken die ver boven het budget waren plotseling in de sfeer van de mogelijkheid komen. Een jurk huren is veel goedkoper dan een jurk kopen. Bruidsjurken met vier cijfers zijn te huur voor drie. Bij She Bridal House lopen de kosten van huurjurken tot maximaal €750,00 per jurk. 

Voordeel: je zou wat extra’s kunnen krijgen

Bij een bruidsjurk huren, krijg je bij ons meer voor je geld. Wij bieden namelijk steeds een sluier naar keuze aan bij jouw gehuurde trouwjurk. Het is mogelijk om een kroon uit de huurcollectie te kiezen bij jouw pakket. Daarnaast verkopen we ook limited edition kronen en haarstukken.  

Voordeel: het is niet nodig om het zelf schoon te maken

Nadat je de hele dag én nacht je witte jurk hebt gedragen, is de kans groot dat hij vuil wordt. De kosten van het stomen van een bruidsjurk kunnen oplopen tot honderden euro’s afhankelijk van de stoffen en materialen. Gelukkig is het wassen van de jurk, inbegrepen in de huurprijs. Een zorg minder! Yay!

Klinkt allemaal heel goed denk je? Ons Bridal House is helemaal voorstander van een bruidsjurk huren. En over het algemeen zit alles in de prijs inbegrepen. Maar er zijn ook nog enkele nadelen aan een bruidsjurk huren verbonden.

Nadeel: not yours

Een bruidsjurk is een jurk met een sentimentele waarde en een herinnering. Je mag de trouwjurk niet houden na je grote dag. Andere bruidjes hebben de jurk al voor jou gedragen en gaan deze ook na jou nog dragen.

Nadeel: beperkte stijlen

We hebben een ruim aanbod aan huurjurken in de winkel. Als je opzoek bent naar een specifieke stijl of een kieskeurige shopper bent, is huren misschien niet de beste keuze. Stijlopties kunnen niet alleen beperkter zijn maar het kan ook zijn dat bepaalde jurken niet beschikbaar zijn op de datum dat je ze nodig hebt. Probeer hier steeds rekening mee te houden en flexibel te zijn.

Nadeel: beperkte maten

Zelfs als je jouw droomjurk vindt en deze beschikbaar is, kan het zijn dat deze niet in jouw maat beschikbaar is. Meestal kunnen we retouches aanbrengen maar dit is afhankelijk van de jurk. Dit is niet mogelijk bij alle jurken.

Nadeel: lichte gebruikssporen

Wij geven bij SHE Bridal House enkel propere jurken mee. Let op, gebruikssporen op een huurjurk zijn normaal en meestal niet tegen te houden. Aangezien je waarschijnlijk niet de eerste bruid bent die de jurk draagt, moet de coupeuses de trouwjurk steeds aanpassen zodat hij past bij iedere bruid. Hierdoor zijn gebruikssporen aan het binnenste deel van de onderkant van de sleep dus onvermijdelijk.

Nadeel: extra voorzichtig

Aangezien de jurk niet van jou is, wordt er verwacht dat er extra voorzichtig met de jurk wordt omgegaan. Als de jurk extreem bevuild of kapot gaat dan wordt de waarborg ingehouden en bij extreme gevallen of zelfs verlies, wordt het volledige aankoopbedrag bovenop de huurprijs aangerekend. Houd er dus rekening mee dat een huurjurk snel een hoog prijskaartje krijgen door onvoorzichtigheid of ongelukken door jou of door derden.

Sta dus vóór je pasafspraak open voor alle verschillende mogelijkheden. We bespreken graag met je al jouw opties. Probeer ook steeds transparant te zijn over jouw budget. Als jouw bruidsstyliste denk ik graag met je mee. 

Recente bridal posts

JOUW DROOMJURK VOLLEDIG OP MAAT

Als je dit leest, weet je vast wel dat in onze Bridal House het mogelijk is om jouw droomjurk te huren of te kopen. Indien een koopjurk in jouw budget valt, lees zeker verder.

15 SNELLE TIPS VOOR JE BEGINT MET PLANNEN

Naast een trouwjurk kiezen, moet je ook een volledige trouwfeest plannen. Je geeft letterlijk het feest van je leven. Weet waar je rekening mee moet houden en lees hier 15 belangrijke tips om jouw trouw vlotter te plannen.

BASIC Q&A’S VÓÓR JE JOUW DROOMJURK KOOPT

Ik kan het raden, je hebt waarschijnlijk -yes- gezegd tegen de liefde van je leven maar nog geen -yes to the dress-. Een trouwjurk kopen is een hele inspanning. Hieronder vind je enkele vragen die hoogstwaarschijnlijk al door jouw hoofd zijn gespookt…