BASIC Q&A’S VÓÓR JE JOUW DROOMJURK KOOPT

Ik kan het raden, je hebt waarschijnlijk -yes- gezegd tegen de liefde van je leven maar nog geen -yes to the dress-. Een trouwjurk kopen is een hele inspanning. Hieronder vind je enkele vragen die hoogstwaarschijnlijk al door jouw hoofd zijn gespookt...

Is inspiratie belangrijk? 

Het kan zijn dat je nóg geen droomjurk hebt omdat je nog niet weet wat je wilt… Het is steeds handig als je al een idee hebt van jurken die jou echt aanspreken en die je het wauweffect geven! Verzamel zoveel mogelijk Pinterest, Tumbler of instagram plaatjes en neem deze mee naar jouw pasafspraak. We kunnen met alles werken! Heb je helemaal geen idee wat je wilt? Dan zoeken we samen naar een stijl tijdens jouw afspraak.

Wat voor jurken moet ik passen tijdens een pasafspraak?

Ik vind het altijd leuk om samen met mijn bruidjes inspiratie op te doen. Er zijn 1001 verhalen van bruiden die een vast idee hadden van wat ze willen voor een jurk, het dan passen en er niet echt van houden – en in plaats daarvan vallen voor iets heel anders dat ze nooit hadden overwogen. Wees dus open tijdens het Bridal shoppen. Misschien vind je jouw droomjurk waarvan je niet eens wist dat het jouw droomjurk was.

Wat is mijn bruidsmaat? 

Als bruid zijnde moet je niet teveel bezig zijn met bruidsmaten. Het kan dat het nummer van jouw jurk vaak één tot twee maten hoger of lager ligt dan wat in jouw gewone kledingkast hangt. Dit is verschillend voor elke bruidswinkel en voor elke jurk. Je moet je dus zeker niet schamen als het komt op jouw cijfer. Niemand weet wat jouw maat is in bruidskledij, het is ons geheimpje 😉 

Moet ik een strikt dieet volgen?

Zelfs als je van plan bent om voor de grote dag af te vallen of bij te komen, koop je best jouw jurk in jouw huidige maat in plaats van kleiner om niet voor verassingen te staan. We zullen steeds accentueren wat je wel mooi vindt. We hebben verschillende tricks om de ‘werkelijkheid’ te verbergen. We zullen nooit van onze bruidjes verwachten om af te vallen, wel vragen we om op gewicht te blijven -zodat de jurk niet plots te klein is-. Indien je toch bent afgevallen kunnen we steeds jouw jurk nog innemen. Accepteer jouw lichaam en vergeet niet dat iedereen mooi is op zijn manier.

Wanneer moet ik een jurk bestellen?

Bestel jouw jurk optijd maar niet te vroeg. Als je een lange verloving hebt en meteen begint met winkelen voor jurken, is de jurk die je te vroeg koopt misschien uit de mode of ben je deze al zat gezien. We raden aan om 6 tot 8 maanden te beginnen voor jouw trouwjurk te kopen en 3tot4maanden voor jouw huurjurk.

Is mijn budget écht belangrijk? 

Ja, het is ongemakkelijk om over nummers te praten, maar het zal je later veel hartpijn besparen. Zoek voor je eerste afspraak uit wie voor de jurk betaalt (je ouders, je schoonouders, je partner, jijzelf?). Probeer het budget te respecteren en wees hierover ook transparant. We vinden het als bruidshuis natuurlijk leuk als bruidjes all out gaan, maar in financiele problemen komen voor jouw trouwjurk, not so smart maybe? 

Als een jurk boven je budget ligt, kan je deze best vergeten want als je het niet kunt betalen, heeft het geen zin om het te proberen – je martelt jezelf en maakt een standaard voor jezelf waar geen enkele jurk aan zal voldoen. Indien je toch een bepaalde jurk wilt passen voor fun en we hebben nog tijd over tijdens jouw pasafspraak, dan gaan we graag met je los 🙂 

Zijn accessoires in de prijs van mijn jurk inbegrepen?

Nee! Vergeet je accessoires niet! Stel dat je van plan bent om €3000 uit te geven aan jouw bruidsjurk. Maak dan ook een budget voor jouw accessoires zoals jouw sluier, kroon en eventuele bruidslingerie.

Wie breng ik mee naar mijn pasafspraak?

Je hebt een emotionele mama, een strong opinionated zus, een schoonzus die de smaak van jouw partner beter denkt te kennen en zes bruidsmeisjes. Nou zet deze allemaal in een groep en probeer maar eens af te spreken waar jullie het beste kunnen gaan eten of welke film jullie willen zien -> complete chaos gegarandeerd. Je kan je dus alleen maar voorstellen hoe moeilijk het is om te luisteren naar iedereen zijn mening tijdens jouw pasafspraak. We raden aan om met maximaal drie tot vier personen extra te komen naar jouw pasafspraak. Kies zij wiens mening het belangrijkste voor jouw is. Uit ervaring hebben we vaak gezien dat bruidjes niet kunnen genieten van hun pasmoment als ze 10 verschillende meningen moeten aanhouden. Thank God for corona, nobody will blame you now ;). We vragen voorlopig om met maximaal 2 extra personen te komen i.v.m veiligheidsmaatregelen omtrent Covid-19. Lees meer over de COVID-19 maatregelen in onze Bridal House.

Waarom lijken jurken allemaal hetzelfde op de kapstok?

Don’t judge a dress on a hanger. In tegenstelling tot het kopen van een topje of broek, weet je pas echt hoe een trouwjurk eruit zal zien als je hem daadwerkelijk gaat passen, wees dus open en probeer te bedenken dat het op jouw lichaam er helemaal anders uitziet dan op de hanger.

Moet ik tijdens een pasafspraak al rekening houden met ondergoed?

Het kan moeilijk zijn om in te zien hoe een strapless jurk er echt uitziet als je luipaard-bh-bandjes uitsteken, of hoe een strakke jurk eruit ziet, met die ene geribbelde boxershort. Draag voor je afspraken basic huidkleurig of wit ondergoed. Afhankelijk van de stijl dat je zoekt kan je gaan voor een strapless bh en breng eventueel Spanx mee.

Breng ik hakken mee naar mijn afspraak? 

Je mag altijd hakken meenemen met de lengte dat je wenst te dragen op jouw trouwdag dan heb je een idee hoe jouw jurk eruit zal zien met hakken en wat de juiste lengte van de jurk zal zijn.

Recente bridal posts

JOUW DROOMJURK VOLLEDIG OP MAAT

Als je dit leest, weet je vast wel dat in onze Bridal House het mogelijk is om jouw droomjurk te huren of te kopen. Indien een koopjurk in jouw budget valt, lees zeker verder.

15 SNELLE TIPS VOOR JE BEGINT MET PLANNEN

Naast een trouwjurk kiezen, moet je ook een volledige trouwfeest plannen. Je geeft letterlijk het feest van je leven. Weet waar je rekening mee moet houden en lees hier 15 belangrijke tips om jouw trouw vlotter te plannen.

BASIC Q&A’S VÓÓR JE JOUW DROOMJURK KOOPT

Ik kan het raden, je hebt waarschijnlijk -yes- gezegd tegen de liefde van je leven maar nog geen -yes to the dress-. Een trouwjurk kopen is een hele inspanning. Hieronder vind je enkele vragen die hoogstwaarschijnlijk al door jouw hoofd zijn gespookt…